Selecteer een pagina

Leona in Vogelvlucht

Meer dan 36 jaar werkzaam geweest in de scheepvaart, transport en handel.
Waarvan meer dan 20 jaar als zelfstandig ondernemer.

Ik ben geboren in Nieuwenhoorn in een ondernemers gezin en ken de klappen van de zweep. Na de middelbare school ben ik gaan werken in de scheepvaart en transport.
Zo kwam ik al snel in contact met allerlei verschillende nationaliteiten, met al hun gebruiken en inzichten.

Eind jaren ’90 begon ik als zelfstandig ondernemer in de handel van vloeibaar gas (LPG). En zo kwam ik in West Africa terecht. Met name in Sierra Leone en  Liberia. Dit was een periode van no-nonsense. Niet lullen maar poetsen, weinig tools, en knokken om je doel te bereiken. Dat was een feit.

Tijdens mijn zakelijke reizen heb ik veel geleerd van ondernemers met andere gebruiken en culturen. Door naar je zelf te kijken en open te staan voor verandering en verbetering krijg je nieuwe inzichten.

Ik heb met eigen ogen gezien dat je van werknemers medewerkers kunt maken door eerst naar jezelf te kijken en duidelijk aan te geven wat je zelf voor ogen hebt. Lef en positief leiderschap te tonen en keuzes te maken.

Mijn opgedane ervaring deel ik nu door het geven van lezingen. Met als doel het publiek te inspireren en een spiegel voor te houden. En een frisse blik naar het bedrijf te kijken en met lef aan de gang te gaan. 

Naast mijn bedrijf ben ik actief vrijwilliger voor verenigingen en clubs. En geniet volop van mijn hond en paarden. Het is juist de samenwerking tussen mens en dier die mij zó inspireert. 

Dieren houden je een spiegel voor

“What you see, is what you get!”